Nieuw bewonersinitiatief

Feestpakketten voor minimahuishoudens

Geplaatst op 23 oktober 2020, 18:13 uur

Het plan is om tijdens de week vóór de kerstvakantie zo'n tweehonderdvijftig kerstpakketten uit te delen aan minima huishoudens. De kerstpakketten zullen worden gevuld met lekkernijen en verwenspulletjes ter waarde van zo’n tien euro per pakket. Om lokaal ondernemerschap te ondersteunen zal deze inhoud voornamelijk bestaan uit lokale producten. Mochten de ontvangers zelf geen kerst vieren dan kunnen ze het pakket ook opmaken tijdens oud & nieuw.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Door de coronacrisis leven veel mensen van dag tot dag en staan de feestdagen nog niet op hun netvlies. Voorgaande jaren konden buurtbewoners in het Pluspunt deelnemen aan allerlei activiteiten tijdens de kerstdagen. Dit jaar moeten we natuurlijk rekening houden met het coronavirus. Gezien de huidige ontwikkelingen, juist specifiek in ons stadsdeel Nieuw-West, zien we voor dit jaar geen mogelijkheid om weer zo’n middag met fysieke activiteiten te organiseren.

Tegelijkertijd willen diverse buurtbewoners de kerstdagen ook niet ongezien voorbij laten gaan. Voor veel mensen was het afgelopen jaar zwaarder dan andere jaren. Dit jaar zijn ontspannen en gezellige feestdagen wellicht harder nodig dan normaal. Een groep buurtbewoners wil hun buren daarom een hart onder de riem steken met een kerstpakket.
Idee
Illustration
 
Deel dit:
Is dit een goed initiatief?

Vind je het waardevol als dit initiatief wordt uitgevoerd?