Activiteit

All-Inclusive 2: wonen

woensdag 3 november 2021 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Na een eerste goedbezochte All-Inclusive-avond, vindt woensdag 3 november in de OBA-Mercatorplein, de tweede ontmoetingsavond plaats, waarbij deze keer de film Grijze Muren wordt vertoond met een LHBTIQ+thema. 
 
Tijdens deze avond gaan we met elkaar in gesprek over het wonen, wanneer je ouder bent. Hoe wil je wonen? Met wie wil je wonen? Waar wil je wonen? Onderwerpen om nu al over na te denken. Zeker in een tijd waarin het wonen onder druk staat.
 
De avond begint met een korte kennismakingsactiviteit, waarbij het thema van de avond met het publiek wordt gedeeld. We zijn allemaal Amsterdammers, maar met verschillende wensen en verwachtingen. Zijn er in West voor iedereen in de toekomst voldoende en veilige woonmogelijkheden?
 
Grijze Muren
De film Grijze Muren van Silvie Konings, neemt ons mee naar een verzorgingshuis, waar de bewoners niet al te vriendelijk met elkaar omgaan. Julia woont al jaren in dit huis, maar wordt stelselmatig gepest, omdat ze homoseksueel is. Haar kamer komt ze niet of nauwelijks meer uit, totdat Anna in het huis komt wonen.
 
Twee bijzondere gasten
Na de filmvertoning zullen Josee Rothuizen (bewoner van de Roze Hallen) en Eveline van de Putte (schrijver van oa Stormachtig stil en verteller van Tour d’Amour) op de film reageren. Wat herkennen zij in de film? Hoe kan het anders? Hoe wonen zij zelf en hoe zien ze hun toekomst? 
 
Boekverloting
Een vast onderdeel van de avond is de boekverloting, met dank aan De Nieuwe Boekhandel. 
 
We rekenen weer op een mooie en inspirerende avond! Fijn wanner je er (weer) bij bent!
 

Locatie
OBA Mercatorplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: