Activiteit

Iemand Erbij

Op vrijdag , 9:30 - 12:30 uur
Illustration

Iemand Erbij, training voor buurtbewoners

Vlakbij de ingang van Albert Heijn schreeuwt een man tegen voorbijgangers. Hij waarschuwt mensen op te passen voor de duivel die overal is. Hij komt soms erg dichtbij om zijn waarschuwing duidelijk te maken. Voorbijgangers gaan snel alle kanten op. Een buurtbewoner die getraind is in ‘Iemand Erbij’ ziet het van een afstand. Hij loopt naar de man, maakt contact en luistert naar zijn verhaal. De man wordt steeds rustiger. Dan begint de man te huilen. Het gesprek duurt nog even voort. Op een gegeven moment stapt de man op en zegt naar huis te gaan. Als de Iemand Erbij-deelnemer hem een week later weer op het plein ziet, groeten ze elkaar hartelijk, maken een praatje en gaan weer uit elkaar.  

‘Iemand Erbij’ is sinds 2020 een initiatief van stichting Kringwijs. Bedoeld om mensen in Amsterdam Nieuw-West te helpen in crisissituaties. Via getrainde buurtbewoners. De training bestaat uit drie bijeenkomsten met thema’s: contact maken, (voor)oordelen, luisteren (ook al praat iemand warrig), gelijkwaardigheid, omgaan met crisis, bij iemand blijven met tijd en aandacht en afronden van het contact. Leren met en van elkaar. Elke getrainde buurtbewoner ontvangt een certificaat na afronding.

De reacties op de training zijn enthousiast. De deelnemers krijgen handvatten om om te gaan met uiteenlopende problematiek en daarnaast helpt de training ook in het stellen en bewaken van eigen grenzen. Een folder met meer informatie is als bijlage toegevoegd.

Wil jij de training volgen?
We hebben in het najaar meerdere edities gepland. 

Elke bijeenkomst start om 09:30 uur en eindig1 om 12:30 uur. Locatie: New Metropolis aan de Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL in Amsterdam. 

Aanmelden en/of meer informatie kan via nannettesibinga@kringwijs.nl of 06-22918334. Onze website is www.kringwijs.nl

Locatie
Burgemeester Rendorpstraat 1 (New Metropolis)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedere bewoner die geïnteresseerd is om meer te leren dankzij deze training
start / einde
Start op vr 13 september 2024. Eindigt vr 27 september 2024
maximum aantal deelnemers
15
Deel dit:
Geplaatst door
Toekomstige data voor deze activiteit
vrijdag 13 sep 2024
vrijdag 20 sep 2024
vrijdag 27 sep 2024