Activiteit

Prik-off Tuinen van de Wachters

vrijdag 19 april 2024 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Aan de schoonste straat van Osdorp (Ekingenstraat) grenzen veel tuinen.
De straten zijn dankzij toedoen van o.a. BBV-er Peter schoon, maar achter de hekken in de 12 Tuinen van de Wachters - grenzend aan de schone straten - is het een enorme bende. Als er wind waait, zijn de straten ook zo weer vies vanuit die tuinen.

Het afvalprobleem in de tuinen doet sterk denken aan de situatie vóór 7 maart 2023 op het parkeerterrein van het Sloterparkbad. Even voor de nieuwe VO-websitelezer: op 7 maart 2023 werd door bijna 40 vrijwilligers het parkeerterrein schoongemaakt. De beheerder van het zwembad zag zelf geen mogelijkheden meer. De beheerder van het zwembad zou als tegenprestatie voor de schoonmaakactie het afvalvrij houden van het perkeerterrein weer op zich nemen en dat is tot op heden gelukt!

Deze Prik-off-actie wil het VuilnisOproer samen met Stadgenoot, Rochdale, de gemeente en Eigenwijks met zeker zoveel vrijwilligers herhalen in de 12 Tuinen van de Wachters (zie kaart). Stadgenoot en Rochdale nemen dan opzich om hierna het tuinonderhoud te blijven doen en/of te organiseren met bewoners.

Doe je ook mee als (buurt)bewoner, BBV-er, lid van het Vuilnisoproer of medewerker van voornoemde organisatie om met de Prik-off een schone start te maken?

Wij hopen dat de Prik-off de Kick-off van een duurzame geheel schonere buurt gaat betekenen.

Wij starten met de Prik-off om 14uur in de Wachter (Wolbrantskerkweg 54) en prikken tot alle Tuinen schoon zijn, opdat wij om 16uur met de borrel in de Wachter kunnen afsluiten.

Locatie
De Wachter
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
CocreatieOpenbare ruimteSchone leefomgeving
Documenten
Deel dit:
1 reactie

Nico Schoen

vr 5 april 2024 19:05
Vandaag vond ik in mijn wooncomplex de flyer op de deur; Dankzij Angelo. Jan, klein typefoutje in de naam van Rochdale (die je zelf hebt toegevoegd, lijkt het?)