Activiteit

Hondenbezitter opgelet!

woensdag 27 maart 2024 , 10:00 - 10:30 uur
Illustration

Vanaf tweede paasdag moeten hondenbezitters tijdens hun uitlaatrondje voortaan zwerfvuil prikken. Het VuilnisOproer Nieuw-West maakt een rondgang met stadsdeelbestuurder Nazmi Türkkol en hondenbezitter Jorine van Hooijdonk.

Nazmi: "Het idee is ooit ontstaan nadat de hondenbelasting in Amsterdam werd afgeschaft in 2016. Het idee was dat hondenbezitters beter de hondenbelasting in "natura" konden voldoen en dat is weer actueel geworden nu zwerfafval weer bij het Stadsdeelbestuur prioriteit heeft." Ook Jorine die dagelijks haar hond uitlaat bij het Sloterstrand realiseert zich dat al langer gesproken werd over "opruimplicht" bij het uitlaten van haar hond. Jorine: "Maar dat het ook nu wordt ingevoerd en gehandhaafd, was mij ontschoten." Het gelijktijdig vasthouden van hondenriem, prikstok en afvalring blijkt toch ook niet zo eenvoudig. Jorine: "Ik ben echt even deze week gaan oefenen. Inderdaad is het lastiger dan je in eerste instantie denkt, maar oefening baart kunst en een schoon hondenwandelpad maakt veel goed.".

Om de overgang naar deze nieuwe stadsdeelmaatregel te vereenvoudigen, deelt het stadsdeel Nieuw-West in samenwerking met het VuilnisOproer Nieuw-west tijdens een buitengewone openstelling van het Tuinstadhuis (Plein '40-'45) op tweede paasdag van 10 uur tot 10uur30 afvalringen en afvalgrijpers gratis uit aan hondenbezitters. Uiteraard moet u dan wel uw hond meenemen.

Voor meer informatie zie de website van het Vuilnisoproer NW: vuilnisoproer.nl. Reageren kan via vuilnisoproer@gmail.com.

Locatie
Tuinstadhuis
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: