Activiteit

Tentoonstelling over Wildemanbuurt & Reimerswaalbuurt in Amsterdam Museum

ma 6 mei 2024 - zo 13 okt 2024 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Kinderen en jongeren zijn de experts van hun eigen, dagelijkse omgeving. In deze kleine tentoonstelling zet creatieve werkplaats The Beach uit Amsterdam Nieuw-West de verhalen en verbeelding van kinderen en jongeren over hun leefomgeving centraal. Deze kleine tentoonstelling bestaat uit één ruimte met een aantal kunstwerken en een audiotour. 

Bij The Beach werken bewoners, ontwerpers en kunstenaars samen aan een sociale, duurzame en inclusieve leefwereld. Dit doen zij door in co-creatie lokale, creatieve programma’s te organiseren. The Beach is daarnaast een platform voor het ontwikkelen van ontwerpend onderzoek en het versterken van het stedelijk weefsel. 

Deze tentoonstelling toont objecten die de afgelopen jaren door The Beach en de buurt zijn gemaakt. De objecten laten zien wat er leeft in de Wildeman- en Reimerswaalbuurt in Nieuw-West. The Beach bracht de objecten naar drie basisscholen in de buurt en nodigde kinderen uit om er hun eigen verhaal bij te vertellen. Deze audio-verhalen werden door andere klassen op de drie basisscholen beluisterd, waarbij de kinderen reageerden op elkaars verhalen. Zo ontstond een samenspel dat de scholen, objecten en buurtbewoners van verschillende leeftijden met elkaar verbindt.

Wil je de tentoonstelling bekijken? Koop je tickets hier

Locatie
Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Voor iedereen die interesse heeft in deze tentoonstelling
start / einde
Gestart op ma 6 mei 2024. Beëindigd zo 13 oktober 2024
Documenten