Activiteit

Training 'Iemand Erbij' - drie bijeenkomsten in oktober

vrijdag 11 oktober 2024 , 9:30 - 12:30 uur
Illustration

Vlakbij de ingang van Albert Heijn schreeuwt een man tegen voorbijgangers. Hij waarschuwt mensen op te passen voor de duivel die overal is. Hij komt soms erg dichtbij om zijn waarschuwing duidelijk te maken. Voorbijgangers gaan snel alle kanten op. Een buurtbewoner die getraind is in ‘Iemand Erbij’ ziet het van een afstand. Hij loopt naar de man, maakt contact en luistert naar zijn verhaal. De man wordt steeds rustiger. Dan begint de man te huilen. Het gesprek duurt nog even voort. Op een gegeven moment stapt de man op en zegt naar huis te gaan. Als de Iemand Erbij-deelnemer hem een week later weer op het plein ziet, groeten ze elkaar hartelijk, maken een praatje en gaan weer uit elkaar. 

‘Iemand Erbij’ is sinds 2020 een initiatief van stichting Kringwijs. Bedoeld om mensen in Amsterdam Nieuw-West te helpen in crisissituaties. Via getrainde bewoners, vrijwilligers en belangstellenden. De training bestaat uit drie bijeenkomsten met thema’s: contact maken, (voor)oordelen, luisteren (ook al praat iemand warrig), gelijkwaardigheid, omgaan met crisis, bij iemand blijven met tijd en aandacht en afronden van het contact. Leren met en van elkaar. Elke getrainde buurtbewoner ontvangt een certificaat na afronding.

<u>Wil jij de training volgen? </u>

We starten om 09:30 uur en eindigen om 12:30 uur. Locatie: Stichting Kringwijs aan de Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL in Amsterdam.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Voor iedere bewoner en belangstellenden
Deel dit: