Organisatie

Platform Sierpleinbuurt

Non-profit, Netwerkorganisatie, Bewonersinitiatief

Wij zijn een groep buren uit de Sierpleinbuurt die elkaar mei 2020 hebben opgezocht om sámen na te denken over onze buurt. Ieder van ons probeerde op z’n eigen manier al een bijdrage te leveren: sommigen probeerde de sluiting van de OBA tegen te houden, anderen organiseerden een nieuwjaarsfeestje voor de buurt. Weer anderen organiseerden activiteiten bij de speeltuin, legden een geveltuintje aan of prikten af en toe wat zwerfvuil. Samen hebben we de Sierpleinbuurt uitgeroepen: de buurt die loopt van de Lelylaan tot aan de Louis Bouwmeesterstraat en vanaf de Jacques Veltmanstraat tot aan het Christoffel Plantijnpad. Vervolgens zijn we het Platform gestart.


Het is een geweldig avontuur. We vormen nu een groep van ongeveer 8 personen: op ons initiatief zijn ook mensen van de gemeente, de Regenboog gemeente en Combiwel aangesloten. We houden ons bezig met deze vraag: hoe willen wij als buren, de wijk inrichten zodat wij er fijn kunnen leven en werken?


We noemen onszelf nu “Platform Sierpleinbuurt”. We willen zoveel mogelijk medebuurtbewoners bij dit platform betrekken. Sinds mei 2020 hebben we aan allerlei mensen in de buurt gevraagd, wat zij van hun wijk vinden. In interviews en gesprekken op straat. Want als buren, kennen we de buurt als geen ander. Hier gaan we mee door. Dus hierbij een oproep: doe en denk mee! Wat zijn jouw wensen en ideeën voor de buurt? Ter inspiratie: Hoe hard mogen de auto’s op de Johan Huizingalaan? Wat heeft de herinrichting van het Sierplein nodig? Waar is plek voor meer groen? En waar plek voor meer huizen? Wat hebben onze kinderen nodig? Onze jongeren? Hoe hoog mag er gebouwd worden? Wat te doen met leegstaande kantoorpanden? Hoe maken we de buurt geschikt voor rolstoelgebruikers? Hoe willen we hier oud worden?


Dit zijn vragen voor de toekomst, maar ook vragen waar we nu al mee aan de slag kunnen.


Sterker nog: we zijn al aan de slag! Zo hebben een paar buren uit het platform de projectgroep Tourniairepark opgericht om samen met de gemeente van de Tourniairestraat een buurtpark te maken. Er is een groep die zich bezig houdt met activiteiten op het Sierplein. Groengroepen weten elkaar meer te vinden.


Wij zijn dus gewoon ergens begonnen. En er ontstaat een netwerk, mensen weten elkaar meer te vinden. Dat willen we uitbreiden. We zoeken nog naar een handige manier om informatie te delen, oproepjes te doen en ideeën op te halen. Wil je meedenken en meedoen om de toekomst van de Sierpleinbuurt vorm te geven? Of nu al de buurt te verbeteren? Word dan lid van de Facebookgroep Platform Sierpleinbuurt. Heb je geen Facebook maar wel een idee of een vraag? Post kan ook: Platform Sierpleinbuurt, Van Ollefenstraat 9.


We horen graag van jullie.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Platform Sierpleinbuurt