Activiteit

Ontmoetingsavond 3 De Vrije Stad

woensdag 21 november 2018 , 20:00 - 21:30 uur

Op de vier woensdagavonden in november worden ontmoetingsavonden georganiseerd in Nieuw-West, waarbij Amsterdammers met elkaar in gesprek gaan over verschillende thema’s rondom De Vrije Stad.

 

Elke avond zijn er speciale, inspirerende gasten aanwezig en spelen we het Wie-Van-De-Drie-Spel, waarbij vooroordelen over elkaar op een speelse manier worden doorbroken.

 

Iedere avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Deelname is gratis. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een lootje, waarmee je aan het eind van de bijeenkomst een boek van een van de gasten kunt winnen.

 

Ook deze avond is auteur Pim Lammers aanwezig. Hij leest deze avond voor uit zijn kinderboek: ‘Het lammetje dat een varken is’. In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. ‘Ik ben een varkentje,’ zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

 

Tweede gast deze avond is Mounir Samuel. Leven in een vrije stad en in vrijheid, dat willen we toch allemaal? De kracht van Amsterdam is vrijheid om te kunnen zijn, wie je bent zonder dat je daarom anders dan anderen wordt behandeld, wat je sekse, afkomst, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele voorkeur ook is.

 

Mounir Samuel is politicoloog, schrijver, publicist en Midden-Oostencorrespondent. Hij vertelt over zijn coming-out en transitie aan de hand van zijn boeken ‘Liefde is een rebelse vogel’ en ‘God is groot’. Een bijzonder verhaal dat meerdere interessante aspecten heeft die met het publiek gedeeld worden. Mounir laat fragmenten zien die zijn verhaal illustreren.

 

Kijk op de facebook-pagina De vrije stad #3 God is groot

Daar kan je je ook alvast aanmelden.

 

Meer informatie bij Ad van Dam: a.v.dam@planet.nl en Ilias Zian: ilias.zian@gmail.com

 

Deze avonden worden mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Amsterdam Nieuw-West, het Bob Angelo Fonds en de OBA.

 

Locatie
Chris Lebeaustraat 4, Slotervaart
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: