Activiteit

Dubbelconcert: jubilerende Wester Harmonie speelt Lord of the Rings met Eensgezindheid

zondag 23 juni 2019 , 15:00 - 17:30 uur

In de ban van de ring

Met een bijzonder dubbelconcert viert de Amsterdamse Wester Harmonie het 115 jarig bestaan, samen met muziekvereniging Eensgezindheid uit Halfweg. Onder leiding van Rob van der Sterren brengen de orkesten op zondagmiddag 23 juni 2019 vanaf 15 uur allereerst een eigen programma ten gehore. Het programma na de pauze staat in het teken van de fantasierijke wereld van "In de ban van de ring", de 1e symfonie van Johan de Meij.

Dit 5-delige muziekstuk, dat wereldwijd tot de meest gespeelde composities voor harmonieorkest behoort, voert het publiek mee op een donkere reis naar het hart van de berg waar de ring vernietigd moet worden. De Meij baseerde zijn 1e symfonie voor harmonieorkest op de populaire Lord of the Rings trilogie van J.R.R. Tolkien, lang voordat de gelijknamige film uitkwam. 

Programma voor de pauze

Westerharmonie: Nanga Parbat (M. Geisler), Riet en biet suite (V. van den Bijlaard), Paris Montmartre (medley van Franse chansons)

Eensgezindheid: Nimrod (E. Elgar Arr. A. Reed), Cycles and myths (N. Osório) en The blues factory (J. de Haan)

Beide orkesten spelen onder leiding van dirigent, Rob van der Sterren, en komen van oorsprong voort uit dezelfde traditie van de personeelsorkesten van een suikerfabriek: de Wester uit de Amsterdamse Wester Suikerraffinaderij en Eensgezindheid uit de suikerfabriek in Halfweg/Zwanenburg.

Nieuw west

De Wester Harmonie repeteert wekelijks op vrijdagavond in Amsterdam Nieuw-West (Hervormd Lyceum West, Slotervaart). Eensgezindheid op dinsdagavond in Halfweg.

Concertlocatie

De concertlocatie is “Undercurrent” in Amsterdam Noord, vlakbij de NDSM pont en/of IJ pont. 
Entreeprijs (incl. consumptie) is €10, kinderen tot 12 jaar €4. Voorverkoop: info@eensgezindheid-halfweg.nl.
Zie voor meer details: www.westerharmonie.nl.

Locatie
“Undercurrent” in Amsterdam Noord
Papaverweg 265, 1032 KE
Kosten toelichting
Entreeprijs (incl. consumptie) is €10, kinderen tot 12 jaar €4.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: