Activiteit

All Inclusive film/debatavond

donderdag 24 september 2020 , 20:00 - 21:30 uur

ALL INCLUSIVE-filmavonden gaan door! 


Heeft u ook zo’n zin om weer eens anderen te ontmoeten, met elkaar van een film te genieten en gezellig na te praten? Dat kan tijdens de All-Inclusive filmavonden in OBA/Casa Sofia. De komende vier maanden, wordt er een keer per maand een filmavond georganiseerd in Amsterdam Nieuw-West, waarbij bewoners elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan met de filmmakers, speciale gasten en met elkaar. Elke filmavond staat in het teken van inclusiviteit, persoonlijke keuzes en tolerantie.


De eerste filmavond vindt plaats op donderdagavond 24 september. De zaal is open vanaf 19.45 uur, de avond begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Uiteraard houden we ons aan de corona-maatregelen en zullen op 1,5 meter afstand met elkaar in gesprek gaan.
De openingsfilm is ‘Anders’/‘Something about Alex’ van regisseur Reinout Hellenthal. Scenarioschrijver Paul Bontenbal is deze avond aanwezig.  
Het verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn identiteit op het platteland.
De 14-jarige Alex is de beste maatjes met zijn toekomstige zwager Hendrik die bij hem en zijn ouders inwoont. Het is zijn veilige haven met wie hij kan stoeien in het bos, of een goed gesprek voeren. Alex heeft het moeilijk om zich staande te houden in het plattelandse leven. Mensen kijken raar naar hem. Het is duidelijk dat hij met zichzelf aan het struggelen is. Maar wat is het toch?


Internationaal vertoond
De film ‘Anders’/’Something about Alex) werd gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek Drenthe. De film heeft inmiddels wereldwijd op meer dan 150 festivals gedraaid en heeft zo’n 40 prijzen gewonnen. Op het Chicago International Children’s Film Festival werd ‘Something about Alex’ uitgeroepen tot beste korte jeugddramafilm ter wereld! Waarom kiezen we ervoor om in Amsterdam te wonen of juist niet? Waar kan je jezelf zijn of juist niet? Voel je je thuis in de stad of op het platteland?


#MYOWNGENDER
Aansluitend is fotografe Sevilay Maria aanwezig, die een installatie heeft gemaakt rondom het thema gender. Man of vrouw? Simpele vraag, toch? Niet voor iedereen. #MYOWNGENDER vertelt de verhalen van diegenen die de regels van het genderspectrum tarten met ieder formulier dat ze invullen en ieder toilet dat ze bezoeken. Drie jaar lang onderzocht Sevilay Maria met haar werk het oneindige grijze gebied tussen man en vrouw.
Tijdens deze All Inclusive avond gaan we onder leiding van Ilias Zian en Ad van Dam in gesprek met scenarioschrijver Paul Bontenbal van ‘Anders’ en met Sevilay Maria over haar project #MYOWNGENDER en met elkaar. Iedereen van harte welkom!


Hierbij nodigen wij je dan ook van harte uit om aanwezig te zijn op DONDERDAG 24 SEPTEMBER, aanvang 20.00 uur tot 21.30 uur in de OBA/ Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3   
 
Aanmelden gewenst op facebook: All Inclusive #1 Genderdiversiteit of stuur een mail aan i.zian@oba.nl


Volgende filmavonden zijn: donderdag 22 oktober, donderdag 19 november en 17 december.


Dit programma wordt medemogelijk gemaakt met steun van Gemeente Amsterdam Nieuw-West, OBA en De Nieuwe Boekhandel.

Locatie
Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: