Activiteit

Denk mee over de nationale wetenschapsagenda!

donderdag 22 juni 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Welke thema’s zou jij wetenschappers willen meegeven? Wat is jouw toekomstvisie over kunstmatige intelligentie? En welke onderzoeksrichtingen moeten onderzoekers volgens jou juist vermijden? Waag Futurelab wil contact met mensen die willen meedenken over de nationale wetenschapsagenda rond onderzoek naar kunstmatige intelligentie, en wil kijken of er animo is om een langduriger samenwerkingsverband op te zetten tussen wetenschap en samenleving.

Voor de bijeenkomst van 22 juni is Waag Futurelab specifiek op zoek naar mensen die willen meedenken over de nationale wetenschapsagenda rond onderzoek naar Kuntmatige  Intelligentie. Kunstmatige Intelligentie is een hot topic. Zowel de voor- en nadelen worden in maatschappelijk debat besproken. Zo kunnen studenten tegenwoordig een werkstuk laten schrijven door ChatGPT en beantwoordt Siri in een handomdraai je vragen, maar luistert stiekem ook met jouw gesprekken mee. Intelligente robots kunnen een oplossing zijn voor het tekort aan personeel in de zorg of in de glastuinbouw. Maar kunnen mensen en robots ook goed samenwerken?

De komende jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar kunstmatige intelligentie. Dit onderzoek geeft vorm aan technologie en heeft invloed op onze maatschappij. Daarom zoeken we contact met mensen die willen meedenken over waar dat onderzoek over moet gaan. We zoeken contact met buurten in Amsterdam en willen graag kijken of er belangstelling is om van daaruit een grotere gemeenschap te bouwen van mensen die willen meedenken met de doelen die wetenschappelijk onderzoek zou moeten dienen. Voor de bijeenkomst van 22 juni over Big Data en AI vind je hier de  Website met knop voor aanmelding!

 

Locatie
Ru Paré (Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam)

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 15 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die is geïnteresseerd in de maatschappelijke kanten van onderzoek naar kunstmatige intelligentie!
Thema
CocreatieDemocratisering / politiekOntmoeting / netwerkenWetenschap en kunstmatige intelligentie
Deel dit: