Activiteit

Red ons groen, alle beestjes tellen!

woensdag 13 maart 2024 , 12:45 - 15:00 uur
Illustration

Kom 13 maart in actie tegen het verlies van waardevolle biodiversiteit door de bouw van grijze dozen in de Lutkemeerpolder!
🐝 ALLE BEESTJES TELLEN 🐝
Kom naar de Red ons groen actie @Stopera (13 maart, 13:00-16:00) 

De gemeente wil circulair en klimaatneutraal worden en straks 25% van de voedselvoorziening lokaal. Waarom stemt ze dan in met de bouw van grote grijze distributiecentra in de Lutkemeerpolder? Tot nu toe is het vooral groen praten en grijs doen. 

We -ruim 20.000 Amsterdammers en 40 partnerorganisaties- roepen de gemeenteraad en het college op om nu écht sociale en groene keuzes te maken! Het behoud van deze laatste vruchtbare grond van Amsterdam is een vereiste voor deze mooie toekomstplannen. Zeg ja tegen een voedselpark en behoud van de vruchtbare grond voor toekomstige generaties.

Programma voor grote en kleine mensen: 

12:45: Verzamelen op het plein voor de Stopera.
13:00: Start van de actie met het motto "Red de beestjes, Red ons groen, Stop de verdozing!" Verschillende sprekers komen aan het woord, er is muziek en de kleintjes kunnen schminken en insectentikkertje spelen.
14:45 - 15:00: Einde van de actie.
Wat kun jij doen?
Neem tekeningen mee van dieren, maskers, knuffels of iets anders om de Nederlandse biodiversiteit zichtbaar te maken. Ga net als verschillende deelnemers gekleed als (paas)haas, vlinders, egels, wormpjes, wormen, spinnen, vogels, etc., of grijze (lopende) doos. Deze actie is voor alle leeftijden. Neem stoepkrijt mee voor de kinderen zodat ze insecten, vogels en planten kunnen tekenen.

Locatie
Plein voor de Stopera
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 1 jaar
Omschrijving doelgroep 
Actie voor alle leeftijden, kinderen heel welkom!
Deel dit: