Nieuw bewonersinitiatief

Schoentje zetten in het PlusPunt

Geplaatst op 28 oktober 2020, 11:47 uur

Waar de voorgaande jaren begin december een activiteitenmiddag in het PlusPunt plaatsvond, moeten we op dit moment natuurlijk rekening houden met het coronavirus. Voor dit jaar zien we helaas geen mogelijkheid tot zo’n middag met fysieke activiteiten. Tegelijkertijd willen we het Sinterklaasfeest ook niet ongezien voorbij laten gaan, juist dit jaar verdienen kinderen het om even extra verwend te worden.

De coronacrisis raakt ons allemaal. Gezinnen die al arm waren hebben het nu nog zwaarder. Deze kinderen verdienen een zorgeloos moment, en net als leeftijdsgenootjes een leuk cadeautje in hun schoen.

Toelichting

• Kinderen de mogelijkheid te geven om hun schoentje te komen zetten in Het Pluspunt.
• Bij het inleveren van hun schoentje krijgen kinderen een kleurplaat mee.
• Bij het ophalen van hun schoentje leveren ze de kleurplaat weer in en krijgen ze hun schoencadeautje mee.
• Het schoencadeautje willen we dit jaar laten bestaan uit een cadeauzakje met: een kleine chocoladeletter, een knutselpakketje waarmee je je eigen vulkaanuitbarsting kunt maken, een buigbaar potlood en kneedklei in allerlei kleurtjes. We willen dit aanschaffen voor zo’n 120 kinderen. De kosten van deze cadeautjes hebben we alvast doorberekend, ze zullen per kind 5 euro bedragen.
• De kleurplaten die de kinderen hebben ingeleverd willen we geven aan OLVG West om het zorgpersoneel daar een hart onder de riem te steken.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar
Gewenst resultaat 
Kinderen uit minimahuishoudens een fijne middag bezorgen.
Init.
Illustration
 
Deel dit:
Is dit een goed initiatief?

Vind je het waardevol als dit initiatief wordt uitgevoerd?