Bericht

Fietsen door Sloten

Geplaatst op 11 juli 2021, 15:16 uur

In het kader van Open Monumentendag Amsterdam kunt u op bijzondere wijze onze molen bezoeken tijdens 'Buiten Buurten', editie Sloten. Lees snel verder! 

Tijdens de 35e editie van Open Monumentendag Amsterdam wordt er elke maand een Open Monumentendag Buurtroute gepresenteerd. De maand juli staat in het teken van Sloten (waar onze molen haar naam aan dankt). De fietsroute langs o.a. Huis te Vraag, de Petruskerk en onze Molen van Sloten is een leuke en mooie manier om de geannexeerde buurgemeente van Amsterdam te leren kennen. Meer info in deze link (scroll vervolgens naar ⬇️): https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/monumenten/erfgoed-week/huis-te-vraag/.* 

De fietsroute door het hele voormalige Sloten (van Sloterdijk tot Nieuwe Meer) is in onze molen te koop voor €3 en is ca 60 km lang (ook op te splitsen in een aantal kortere stukken). Er zit een aparte, duidelijke kaart bij. 

Aangezien de vakanties nu beginnen is dit een mooie tip voor een vakantie-activiteit met het hele gezin! 

* In tegenstelling tot wat er in de link staat, is onze molen op dit moment wél (dagelijks) geopend voor publiek! __________________________________

Onze Molen van Sloten is een werkende en monumentale poldermolen die, samen met het naastgelegen Akergemaal, er voor zorgt dat de inwoners van Amsterdam Nieuw-West 'de voeten droog houden'! De bijzondere en eeuwenoude manier van watermanagement doet onze molen geheel op windkracht! De Molen van Sloten is 7 dagen per week geopend voor publiek tussen 11u tot 17u. Ieder uur start een rondleiding door de molen olv een gids. 

Meer informatie over onze molen vindt u op www.molenvansloten.nl, telefonisch via 020-6690412, of aan de balie. Ons adres: Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam (gratis  parkeren) 

 

 

Illustration
 
Deel dit: