Update

Update bij Pro Nieuw-West

Geplaatst op 18 juni 2024, 17:09 uur
Project volgens planning

Zo'n 20% van de kinderen in Nieuw-West haalt de Nederlandse beweegrichtlijn. Dat blijkt uit recent onderzoek dat we in samenwerking met leerlingen van Spring High hebben uitgevoerd. De richtlijn schrijft kinderen onder de 18 dagelijks één uur matig intensieve beweging én 3 keer per week bot- en spierversterkende activiteiten voor.
 
Volgens NOC*NSF haalt 43% van de Amsterdamse kinderen (5-12 jaar) en 17% (13-18 jaar) die richtlijn. Ook zij zien dat Nieuw-West flink achterblijft, vooral in Osdorp. 20% is dus erg weinig.
Toch doet 80% van de kinderen uit ons stadsdeel aan sport en gaat drie kwart lopend of op de fiets naar school. Heel goed, maar niet voldoende.
 
Anders dan we hadden verwacht, is er geen specifieke groep die heel veel of juist heel weinig beweegt. We hebben naar leeftijd, geslacht, culturele achtergrond en opleidingsniveau gekeken. Qua motivatie zien we wel wat verschillen tussen basisschoolleerlingen en middelbare scholieren. De laatste groep wil vaker meer bewegen.
 
School/huiswerk vormt de meestvoorkomende belemmering, gevolgd door huishoudelijke taken en motivatie.
 
Voetbal is nog steeds veruit de meest populaire sport, maar het valt vooral op dat kinderen een grote verscheidenheid aan sporten beoefenen. We zijn niet verbaasd. Iedereen heeft beweging nodig, maar ieder op z'n eigen manier. Dat maakt onze missie ook uitdagend, want er is niet één oplossing die voor iedereen werkt.

Naast het bovenstaande veldonderzoek hebben we ook allerlei ander onderzoek gedaan. Momenteel zetten we alle inzichten op een rijtje, zodat we die kunnen meenemen bij het bedenken en uitwerken van een oplossing.
 
We hebben daar al een aantal ideeën voor en willen die de komende tijd aanvullen door samen met allerlei partijen te gaan brainstormen. Denk daarbij aan experts op het gebied van jeugd, sport & beweging, ondernemers uit de buurt en natuurlijk ouders en kinderen zelf. Lijkt het jou leuk om mee te denken, neem dan contact met ons op!
 
Kort daarna gaan we de ideeën uitwerken, prototypes maken & testen en de lancering voorbereiden. Daarom blijven we op zoek naar nieuwe teamleden die ons kunnen helpen ons project naar een hoger niveau te tillen en te laten schitteren! Ben je geïnteresseerd in het hebben van een positieve impact in Nieuw-West? Wil je graag werken aan het helpen van kinderen en jongeren om actiever te worden? Op dit moment hebben we specifieke vacatures voor communicatie, financiële en juridische zaken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Illustration
 
Deel dit: