organisatie

AvMB (vereniging Aandacht voor Medische Bijsluiter)

Non-profit, Vereniging / club

Over de exacte cijfers lopen de meningen uiteen, maar jaarlijks minimaal meer dan 1.000 sterfgevallen en ongeveer 18.000 ziekenhuisopnamen door verkeerd medicijngebruik, zijn cijfers die je in veel onderzoeken terugziet. Deze aantallen waren en zijn voor ons voldoende reden om in actie te komen en niet stil te staan bij de problemen, maar te werken aan de oplossing.


 


De hoofdactiviteit van vereniging Aandacht voor Medische Bijsluiter is informatievoorziening ter bevordering van veilig medicijnengebruik en het ontwikkelen van innovatieve producten als hulpmiddel bij veilig medicijnengebruik met als uiteindelijk doel minder medicijnengebruik.


Medicijnengebruik is voor veel mensen moeilijk en hebben dikwijls niet het gewenste effect en soms zelfs ernstige bijwerkingen. Persoonlijke gesprekken en workshops  kunnen deze barrière opheffen.


De deelnemer ervaart dit dikwijls als positief en krijgt ook het gevoel dat hij het te maken heeft met een “gesprekspartner” die weet waarover hij praat en begrip heeft voor de persoon. Hier liggen kansen voor zinnige en betaalbare zorg.

Illustration
 
Deel dit: