Organisatie

TURKS LEREN

Onderwijsinstellling

De moderne Turkse taal, met het Latijnse schrift, bestaat nog niet zo heel erg lang. Het Latijnse schrift is door Mustafa Kemal ATATÜRK, de eerste president van Turkije, in 1928 ingevoerd. Met de invoering van het Latijnse schrift, naar het Westerse voorbeeld, wilde Atatürk aansluiting vinden bij Europa.


Over de hele wereld zijn er ongeveer 200 miljoen mensen die Turks spreken Het Turks maakt deel uit van de familie van Turkse talen, die ook gesproken worden in een groot deel van Centraal Azië. Ze hebben zo’n grote verwantschap, dat ze grotendeels onderling verstaanbaar zijn. Wanneer we de vele kleine Turkstalige minderheden meetellen, kunnen we stellen dat er Turkse talen worden gesproken van Macedonië tot diep in West China. Steeds meer Nederlanders willen graag Turks leren. Mensen willen of hebben al een zomerhuis in Turkije. Steeds meer Nederlanders gaan in de zomervakantie naar Turkije.


Het aantal ondernemers van Turks -Nederlandse afkomst is de afgelopen tien jaar fors toegenomen. Dat geldt voor de traditionele sectoren, maar ook voor financieel adviseurs, makelaars en zakelijke dienstverleners.


Turkse taalcursussen voor beginners of gevorderden zijn niet alleen bestemd voor mensen die Turks willen leren omdat Turkije hun favoriete vakantieland is, maar ook voor mensen die graag met Turkse mensen in hun omgeving willen praten.



  • De cursussen worden gegeven door gekwalificeerde deskundige docenten

  • Mogelijkheid tot een spoedcursus

  • Individuele les (overdag, of weekend eventueel in overleg)

  • Les in kleine en leuke groepjes

  • Lestempo zelf te bepalen

  • Aan het eind van de cursus krijgt u een certificaat


Locatie: STOC, J. Huizingalaan 80, 1065 JD Amsterdam

Thema
Taal cursussen
Illustration
 
Deel dit: