Organisatie

Amsterdamse Reddingsbrigade

Vereniging / club

De Amsterdamse Reddingsbrigade is een vereniging met circa 150 leden en 25 vrijwilligers en heeft als doelstelling het voorkomen van de verdrinkingsdood in het meest ruime zin van het woord. Dit doen wij door het geven van zwemlessen (zwem ABC), het geven van zwemmend redden, het geven van varend redden en EHBO-cursussen.


Wij zijn van mening dat iedereen moet kunnen leren zwemmen, dus ook kinderen met ADHD, met PDDNos, in een autistisch spectrum, etc. Deze kinderen worden bij zwembaden en zwemscholen regelmatig geweerd, omdat zij vaak niet in het tempo van desbetreffende organisatie mee kunnen. Bij ons zwemt iedereen in zijn of haar eigen tempo. Het ene kind haalt het A-diploma in een half jaar, de andere doet er twee jaar over. Daarnaast zwemmen er veel diverse nationaliteiten bij ons. Na het zwem-ABC kunnen de kinderen doorgaan met het zwemmend redden. Hier leren ze hoe zij zichzelf en anderen kunnen redden. Naast het zwemmend redden verzorgt de Amsterdamse Reddingsbrigade de veiligheid op en aan het water tijdens de diverse (grote) waterevenementen in de regio Amsterdam. Enkele voorbeelden: de roeisloepen grachtenrace, Sail, koningsvaart, Gaypride, vele triatlons, Rondje IJburg, zwemwedstrijden etc. Tijdens deze evenementen zijn wij preventief en actief met onze reddingsboten aanwezig en verzorgen wij regelmatig de EHBO.


Wij geven onze zwemlessen in het Sloterparkbad op zaterdag van 18.00-19.00 uur en in het Noorderparkbad op donderdag van 18.00-19.00uur. 


Wij beschikken ook over een reddingseenheid uit de Nationale ReddingsVloot (NRV) deze boot wordt ingezet tijdens overstromingen of grootschalige incidenten in heel Nederland, Hiervoor hebben wij een proffesioneel opgeleid team die vrijwillig 365/24/7 klaar staan voor de medemens in Amsterdam en Nederland.

Illustration
 
Deel dit: