Herman Bouma

Bewoner, Professional
Wie is Herman?

Ik woon met mijn gezin (vrouw en 4 dochters) in Overtoomse Veld. Daar ben ik op allerlei manieren als vrijwilliger actief.


Ik werk als opbouwwerker voor de Protestantse Kerk in Osdorp en Sloten. Mijn doel is om te bouwen aan plekken waar mensen kunnen ontdekken dat ze er niet alleen voor staan. Zo organiseer ik een wekelijks repair café, een maandelijkse buurtmaaltijd, een taalcafe, we delen soep uit, we ruimen samen zwerfvuil op en ik help kinderen om te leren fietsen.

Mijn werk en hobbies

Ik werk als diaconaal opbouwwerker voor de protestantse kerk in Osdorp en Sloten.


In Slotervaart ben ik vooral actief als bewoner/vrijwilliger. Ik zit bijvoorbeeld in de regiegroep voor bewonersinitiatieven, ik leen iedere maandagmiddag fietsjes uit op het Mondriaanplein, ik organiseer samen met de Tituskapel iedere twee weken een zwerfvuilactie en een buurtmaaltijd.


Ik hou van alles wat me een excuus geeft om buiten te zijn: tuinieren, vogels kijken, wandelen, vissen etc.


 

Mijn omgeving

Ik hou er van dat je in Nieuw West zo door elkaar woont met allerlei totaal verschillende mensen. Tegelijk zie ik dat dat vaak nog best ingewikkeld is en dat mensen daarom soms (onbewust) schuttingen/muren bouwen om elkaar maar niet tegen te hoeven komen. 

Mijn droom

Ik droom van een wereld waarin gebroken relaties zijn hersteld. Relaties tussen mensen onderling, tussen mensen en zichzelf, tussen mensen en de omgeving, tussen mensen en God.