Project

Training ´Iemand Erbij´

Geplaatst op 3 februari 2024, 12:11 uur
Illustration

Voor buurtbewoners

Iemand Erbij is sinds 2020 een initiatief van stichting Kringwijs. Bedoeld om mensen in Amsterdam Nieuw-West te helpen in crisissituaties. Via getrainde buurtbewoners. De training bestaat uit drie bijeenkomsten met thema’s: contact maken, (voor)oordelen, luisteren (ook al praat iemand warrig), gelijkwaardigheid, omgaan met crisis, bij iemand blijven met tijd en aandacht en afronden van het contact. Leren met en van elkaar. Elke getrainde buurtbewoner ontvangt een certificaat na afronding.

De reacties op de training zijn enthousiast. De deelnemers krijgen handvatten om om te gaan met uiteenlopende problematiek en daarnaast helpt de training ook in het stellen en bewaken van eigen grenzen.

Toelichting

Wil jij de training volgen?
In februari: maandag 12 februari, dinsdag 13 februari en donderdag 15 februari. We starten om 15:30 uur en eindigen om 18:30 uur. Locatie: New Metropolis aan de Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL in Amsterdam. 

In maart: vrijdag 8 maart, vrijdag 15 maart en vrijdag 22 maart. We starten om 09:30 uur en eindigen om 12:30 uur. Locatie: New Metropolis aan de Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL in Amsterdam. 

We organiseren deze training ook op andere momenten in het jaar. Doe je graag op een ander moment mee? Laat het dan weten via onderstaande gegevens!

Aanmelden en/of meer informatie kan via nannettesibinga@kringwijs.nl of 06-22918334. Onze website is www.kringwijs.nl. 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Deelnemers weten na de training op welke wijze ze om kunnen gaan met onverwachte situaties en ze weten hoe ze in nabijheid met dit moment omgaan.
Idee
Illustration
 
Deel dit: