Project

Tuning in! Protestkoor

Geplaatst op 27 februari 2024, 13:54 uur
Illustration

Tuning in! is een experimenteel amateurkoor waar het vinden van onze individuele en collectieve stem centraal staat. Er zijn veel koren waar je je technische zangvaardigheid kunt verbeteren. Hier zingen we met een andere intentie: we zoeken naar verbinding en transformatie via het lichaam, de stem en verhalen in onzekere tijden van vernietiging en verdeeldheid. We vinden toevlucht in het zingen van verzetsliederen van ver en dichterbij, in verschillende ritmes en toonsoorten en streven ernaar ruimte te creëren voor verschil en oprechte verbinding - hoe kort, klein of tijdelijk ook.

Tuning in! begon in maart/april 2023 als onderzoeksproject* met een pilot. Van september-december oefende en zong de groep, bestaande uit 18 geëngageerde deelnemers met uiteenlopende interesses en achtergronden, vier verzetsliederen, met als hoogtepunt een ‘open repetitie’ in Aslan Muziekcentrum. De repetities waren gericht op zingen, maar ook op groepsdynamiek, lichaams- en stemoefeningen en het delen van verhalen.

Toelichting

Vanaf 12 februari repeteren wij op maandagavonden van 19:00-21:00 uur in Ru Paré. Mocht je interesse hebben om je aan te sluiten bij Tuning in! mail ons dan: tuninginamsterdam@gmail.com

Doelgroep
Volwassenen
Init.
Deel dit: