Project
Init.

Gloednieuwe BuurtBuik locatie!

Geplaatst op 15 juli 2017, 18:18 uur

Wil jij je ook inzetten tegen voedselverspilling, jezelf ontwikkelen als sociale ondernemer en concrete stappen zetten om Amsterdam Nieuw-West groener, mooier en socialer te maken? Meld je aan en zet met een team een eigen BuurtBuik op onder begeleiding van de BuurtBuik Academy!

Toelichting

Organisatorische helden gezocht!
In Nederland wordt nog altijd veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen zijn die gezonde voeding goed kunnen gebruiken of in sociaal isolement leven. Daarvoor komt BuurtBuik in actie!

Wat is BuurtBuik?
BuurtBuik haalt overvloedig eten op bij horeca en supermarkten. Tijdens onze kookmiddagen maakt een team van vrijwilligers heerlijke en gratis maaltijden. Door onze buurtgeoriënteerde aanpak en het werken met vrijwilligers is het model makkelijk te repliceren. Op deze manier kunnen we voedselverspilling tegen gaan, brengen we Amsterdammers samen en helpen we iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in alle buurten! Om een zo groot mogelijke impact te bereiken. Momenteel zijn we actief in Amsterdam-Zuid, Oost, West, Oud-West, Noord en Zuidoost en geven we zo’n 3000 maaltijden per maand weg met 150 vrijwilligers. Onze ambitie is om door heel Nederland dagelijks duizenden mensen van een gezonde maaltijd te kunnen voorzien!
 
Wat bieden wij?
Amsterdam Cares en BuurtBuik bieden jou de kans om in 12 maanden samen met een ambitieus team een nieuwe BuurtBuik-locatie op te richten. Je wordt in het begin begeleid door coaches van de BuurtBuik Academy. Zij trainen je op belangrijke aspecten van het opzetten van je eigen sociale onderneming. Je krijgt dus de kans om je organisatorische en leidinggevende skills verder te ontwikkelen bij één van de snelst groeiende maatschappelijke start-ups.

Wie zoeken wij?
Ben jij een ondernemende, sterk organisatorische, maatschappelijk betrokken doorzetter? Woon je in of rondom Amsterdam Nieuw-West? Kan en wil jij gedurende een jaar 8 uur per week (flexibel) werken aan dit uitdagende project? Lijkt je het leuk om je eigen locatie op te bouwen, leveranciers te regelen, vrijwilligers te enthousiasmeren of een crowdfunding campagne te leiden? Stuur dan je cv en motivatie vóór 1 augustus naar Bastiaan@BuurtBuik.nl en wie weet ben jij één van de 5 BuurtBuikers die een locatie in Nieuw-West gaan realiseren! We plannen in augustus de sollicitatie gesprekken.

Houd je agenda alvast vrij voor de trainingen:


8 Oktober | 10u00 – 16u00

14 Oktober | 12u30 – 15u00

22 Oktober | 11u00 – 15u00

26 Oktober | 18u30 – 20u00

8 November | 18u30 – 20u00

Heb je nog vragen over de functie, het traject of BuurtBuik zelf? Neem dan contact op met Bastiaan Bervoets (BuurtBuik): Bastiaan@BuurtBuik.nl | 06-21803829

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Wekelijks gered eten delen tijdens gezellige maaltijden met buren op een toffe locatie

Deel dit:
1 projectupdate

Diana Muller


De Open Club gaat verhuizen! Er is een nieuwe ruimte gevonden in het Huis van de Wijk Slotervaart Noord, De Buurtzaak, Chris Lebeaustraat 4 (bij het August Allebéplein). In september start de Open Club weer met een nieuw programma. De exacte datum is nog niet bekend.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Fanne van Leeuwen

wo 9 augustus 2017 14:47
Als vrijwilliger van BuurtBuik kan je al vanaf 4u helpen om voedselovervloed een betere bestemming te geven en zo de buurt een stukje mooier en socialer maken. Je kan helpen met koken, eten ophalen, serveren, opdekken, etc. samen met een gezellig en energiek team. Kijk verder op vrijwilligersnetwerk.... lees meer