Project
Lopend

Jubileumconcert “de Muzikale Tijdmachine”

Geplaatst op 7 juni 2022, 21:21 uur
Illustration

Muziekvereniging Amsterdam geeft op zaterdagavond 25 juni 2022 een concert ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan in de theaterzaal van het Spinozalyceum.

Aan dit concert wordt meegewerkt door de zangers Gerard Alderliefste en Yinske Silva.

Tijdens het concert neemt het orkest samen met de zangers de toeschouwers mee door de tijd in beeld en klank vandaar de titel “de Muzikale Tijdmachine”. Het programma is zeer afwisselend van Gershwin tot Amy Winehouse en van Shostakovich tot Une belle histoire.

Toelichting

Muziekvereniging Amsterdam werd opgericht in 1921 als harmonie van de metaalbewerkers-vakbond onder de naam Kunst en Strijd. Door maatschappelijke veranderingen en de steeds mindere band met de vakbond wordt in 1976 besloten de naam te veranderen in Muziekvereniging Amsterdam. 

Het orkest heeft een lange traditie van vrolijke en interessante concerten op diverse locaties zowel binnen als buiten. Bij de concerten wordt regelmatig de samenwerking met een andere culturele discipline gezocht, zoals zang, dans, andere musici en zelfs een kindercircus. 

Al een eeuw lang wordt er met veel enthousiasme en plezier muziek gemaakt, waarbij de gezelligheid en humor niet ontbreekt.

Zaterdag 25 juni 2022. Aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30.    
Jubileumconcert “de Muzikale Tijdmachine”
Muziekvereniging Amsterdam o.l.v. Raven Christ
Met medewerking van Yinske Silva en Gerard Alderliefste
Locatie: Spinozalyceum, Peter van Anrooystraat 8, 1076 BH Amsterdam.
Entree €10,-.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Deel dit: