Vacature/hulpvraag

Spaarkringbegeleider iets voor jou?

Geplaatst op 21 april 2022, 11:18 uur

Over Cash2Grow

Stichting Cash2Grow promoot spaarkringen voor mensen met een krappe beurs, zodat ze sociaal en financieel weerbaarder worden. Sparen valt niet mee, maar samen gaat het beter. Spaarkringen helpen mensen meer grip op hun geld te krijgen én zijn gezellig en inspirerend.
Cash2Grow ontwikkelt trainingsmateriaal, traint en coacht begeleiders en start spaarkringen in samenwerking met (welzijns-)organisaties

Wil jij helpen mensen sociaal en financieel weerbaarder te maken?

Wil jij jezelf ontwikkelen en lijkt het je leuk om mensen met een krappe beurs te begeleiden bij het organiseren van een spaarkring? Heb jij zin om mensen te inspireren, verbinden en te begeleiden? Wordt dan spaarkringbegeleider in Amsterdam Nieuw West en geef je snel op voor de tweedaagse training die start op 19 mei.

Als spaarkringbegeleider help je met het maken van afspraken, het verdelen van taken en het bespreken van dingen die mensen in de spaarkring belangrijk vinden. Je begeleidt een spaarkring tenminste één periode van ongeveer 9 maanden en zorgt ervoor dat deze goed verloopt.

Wij vragen:

Iemand die goed met mensen kan omgaan, makkelijk kan praten, goed kan luisteren en duidelijk kan uitleggen. Daarnaast houd je, je aan afspraken, kun je een prettige sfeer maken en kun je de leiding nemen in een groep. Verder spreek, lees en schijf je in (eenvoudig) Nederlands. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt rekenen: optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine.
Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam Nieuw West.

Wij bieden:

Voordat je met jouw spaarkring begint, krijg je een training bestaande uit 2 dagen. Daarnaast krijg je het materiaal dat je voor de spaarkring nodig hebt. Bij de start van jouw spaarkring en ook daarna, bij het begeleiden, helpen en coachen we jou. Daarnaast krijg je een vrijwilligerscontract. Je onkosten worden vergoed en er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

En na de spaarkringperiode, als je een groep goed hebt begeleid, krijg je een certificaat. Dat certificaat kan jou helpen wanneer je nieuwe spaarkringen wilt begeleiden of als je ánder werk wilt vinden.

Aantal uren:

Reken op ongeveer 2 uur per twee weken. 
Het aantal uur is in overleg, je bespreekt zelf binnen je spaarkring hoe lang en hoe vaak de kring bij elkaar komt.

Organisatie
Cash2Grow
Ingangsdatum
Per direct, eerst volgende training is 19 mei
herhalend
Het aantal uur is in overleg, je bespreekt zelf binnen je spaarkring hoe lang en hoe vaak de kring bij elkaar komt. Bijvoorbeeld eens per week of eens per twee weken.
Beloning
In overleg is er een vrijwilligersvergoeding per uur beschikbaar.
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Vraag gesteld door