Vacature/hulpvraag

Jonge communicatiemedewerker

Geplaatst op 18 juni 2024, 17:22 uur

We zijn op zoek naar een communicatiemedewerker om ons team te versterken. In deze functie speel je een cruciale rol in het promoten van onze missie, het ontwikkelen van connecties met de jeugd en andere leden van de gemeenschap en het tot stand brengen van samenwerkingen met de stakeholders die betrokken zijn bij het project. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategische communicatieplannen, het beheren van mediarelaties en het creëren van boeiende inhoud voor verschillende platforms.

Wie zijn we? 

Pro Nieuw-West is een bureau dat commercieel haalbare oplossingen ontwikkelt voor wicked problems in Amsterdam Nieuw-West. Ons team werkt samen met bewoners, ondernemers en organisaties om oplossingen te vinden die de gemeenschap ten goede komen. 

Ons huidige project heeft als doel ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren in Amsterdam Nieuw-West de juiste hoeveelheid beweging krijgen, volgens de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is bewezen dat lichaamsbeweging niet alleen een gezondere levensstijl stimuleert (zowel mentaal als fysiek), maar ook de potentie heeft om sociale vaardigheden en menselijke verbondenheid te versterken.

Doe mee met onze missie om het leven van kinderen in Nieuw West gezonder en gelukkiger te maken!

Wat ga je doen? 

 • Ontwikkelen en implementeren van communicatieplannen om de bekendheid van het project en zijn activiteiten te vergroten.
 • Een continue dialoog aangaan met de doelgroep om hun behoeften en voorkeuren in kaart te brengen en feedback op te halen over onze ideeën.
 • Relaties met netwerkpartners beheren, waaronder het opbouwen van relaties met journalisten, reageren op vragen van de media en het organiseren van evenementen.
 • Kopij creëren voor verschillende platforms, waaronder persberichten, blogberichten, berichten op sociale media en onze website.
 • De berichtgeving in de media en op sociale mediakanalen volgen om kansen en risico's te identificeren en aanbevelingen te doen om hierop te reageren.
 • Coördineren van het ontwerp, de productie en distributie van promotiemateriaal, zoals brochures, flyers en nieuwsbrieven.
 • Samenwerken met het team om communicatieondersteuning te bieden voor evenementen, campagnes en initiatieven.
 • Communicatiecijfers bijhouden en analyseren om de effectiviteit van communicatiestrategieën te evalueren.

Ben je meer geïnteresseerd in bepaalde taken dan in andere? We gaan graag met je in gesprek om de rol af te stemmen op jouw expertise en interesses. 

Wie ben jij?

 • Je kunt effectief communiceren met onze doelgroep en spreekt de taal van de jongeren.
 • Je hebt ervaring in een communicatierol, bij voorkeur in sociale projecten of vergelijkbaar.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden.
 • Je hebt sterke interpersoonlijke vaardigheden en het vermogen om samen te werken met uiteenlopende belanghebbenden.
 • Je kunt mediarelaties beheren en begrijpt hoe je informatie moet verspreiden.
 • Je hebt ervaring met het gebruik van social media platforms en content management systemen.

We moedigen sollicitaties van alle achtergronden, gemeenschappen en industrieën aan, omdat we ernaar streven een team te hebben dat bestaat uit diverse vaardigheden, ervaringen en capaciteiten. We moedigen ook geïnteresseerde kandidaten die niet aan alle criteria voldoen aan om te solliciteren - we waarderen motivatie en toewijding aan onze missie!

Dit is een freelance functie met een inzet van 4 tot 16 per week.

Als je geïnteresseerd bent, stuur ons dan een motivatiebrief en CV naar pronieuwwest@mendeleo.nl. We horen graag van je!

Organisatie
Mendeleo
contactpersoon
Merwin Feitsma
Project
Pro Nieuw-West
contactpersoon
Merwin Feitsma
Ingangsdatum
Z.s.m.
herhalend
Flexibel
Beloning
Hoewel dit geen vrijwilligersfunctie is, kunnen we op dit moment geen compensatie bieden. Alle teamleden investeren nu hun tijd en verdelen de inkomsten later naar rato. Neem contact op om opties en mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon