Vacature/hulpvraag

Vrijwilligers gezocht voor Buurtcollege

Geplaatst op 23 februari 2017, 14:35 uur

Leren stopt niet als je op jonge leeftijd je diploma haalt en je de schooldeuren achter je dicht slaat. Ook op latere leeftijd is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. 

Veel bewoners van Amsterdam Nieuw-West voelen deze noodzaak en zijn in het stadsdeel op zoek naar verschillende cursussen, trainingen of andere activiteiten waarmee ze een stuk verder kunnen komen in het leven. Ook zijn er in het stadsdeel veel mensen die vrijwillig hun tijd willen steken in het helpen van hun buren. Bijvoorbeeld door ze te helpen met de Nederlandse taal of het geven van computerlessen. Eigenwijks wil deze mensen ondersteunen en mensen die hun kansen willen grijpen verbinden met mensen die kansen willen bieden. Daarom start Eigenwijks binnenkort het Buurtcollege waar alle inwoners van Nieuw-West terecht kunnen voor het verbeteren van hun basisvaardigheden.

Het Buurtcollege is een leercentrum voor alle bewoners van Nieuw-West. Hier kunnen zij terecht voor cursussen Nederlands, Engels, digitale vaardigheden en rekenvaardigheden. Ook zullen er regelmatig andere workshops en trainingen worden georganiseerd naar behoefte van de cursisten. Elke cursist zal worden ondersteund door een vrijwillige leercoach. De cursist en de leercoach stellen samen doelen op en stippelen daarna een traject uit om deze doelen te bereiken.

Het Buurtcollege zal worden gehuisvest op de Eigenwijks locatie in de Jan Tooropstraat in Slotervaart. Hier wordt een fysieke plek gecreëerd waar leren centraal staat. Verschillende ruimtes zullen zo worden ingericht dat buurtbewoners bij elkaar worden gebracht om nieuwe dingen te leren of kennis over te dragen. Het Buurtcollege wordt de plek in Amsterdam Nieuw-West waar je moet zijn om te werken aan je basisvaardigheden.

Het Buurtcollege zal officieel van start gaan in september 2017 bij de start van het nieuwe schooljaar. De aankomende maanden zijn we druk bezig met het vormgeven van de infrastructuur die nodig is voor buurtbewoners om te kunnen excelleren. Daarom is Stichting Eigenwijks op dit moment op zoek naar verschillende nieuwe vrijwilligers die een rol willen spelen in het Buurtcollege. We zijn op zoek naar vrijwillige docenten Nederlands, computervaardigheden, Engels en rekenvaardigheden. Ook zijn we op zoek naar buurtbewoners die als coach willen optreden in het leerproces van de cursisten van het Buurtcollege. Heeft u interesse in één van deze functies? Ga dan naar onze website www.eigenwijks.nl hier kunt u de functieprofielen vinden. U kunt uw interesse kenbaar maken door te e-mailen naar Nathan Ririhena, opbouwwerker bij Stichting Eigenwijks, via e-mailadres nathan@eigenwijks.nl. Voor uw werkzaamheden bij het Buurtcollege ontvangt u een onkostenvergoeding.

Organisatie
Eigenwijks
contactpersoon
Nathan Ririhena
Ingangsdatum
Het Buurtcollege zal officieel starten in september 2017. Voor die tijd zullen we vrijwilligers trainen en gaan proefdraaien.
Beloning
Standaard onkostenvergoeding
Illustration
 
Deel dit: